ZIUA INTERNATIONALĂ A SECURITĂTII SI SĂNĂTĂTII ÎN MUNCĂ
SECURITATEA SI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ O PROIECTIE CĂTRE VIITOR
28.04.2019
---------------------------------------
           În acest an, Ziua mondială a Securitătii si Sănătătii în Muncă (28 aprilie) se desfăsoară sub sloganul "SECURITATEA SI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ O PROIECTIE CĂTRE VIITOR".
           Ziua Mondială pentru Securitate si Sănătate la Locul de Muncă din 28 aprilie, examinează 100 de ani de realizări ale O.I.M. (Organizatia Internatională a Muncii) si dezvăluie câteva din provocările si oportunitătile apărute în crearea unor locuri de muncă mai bune. Anul 2019 va fi doar începutul evenimentelor si activitătilor mondiale care vor continua, în jurul temei sigurantei si sănătătii si a viitorului muncii, sărbătorind si construind bogătia de cunostinte si actiune acumulate de peste 100 de ani, pe măsură ce ne pregătim să facem fată si să apreciem schimbările aduse de viitorul muncii pe care o dorim.
           În prezent, peste 374 de milioane de lucrători suferă accidente de muncă sau se îmbolnăvesc în fiecare an. Se estimează că zilele de lucru pierdute din cauze legate de securitatea muncii reprezintă aproape 4% din PIB-ul mondial, în unele tări până la 6%, se arată în datele statistice. În fiecare an, 2,78 milioane de lucrători mor datorită accidentelor de muncă si a bolilor profesionale (din care 2,4 milioane sunt legate de boală).
           De departe, cea mai mare parte a deceselor legate de locul de muncă, 86%, provin din boală. În fiecare zi îsi pierd viata 6500 de lucrători din cauza bolilor profesionale, în comparatie cu 1000 de accidente mortale la locul de muncă. Cele mai mari cauze ale mortalitătii sunt bolile circulatorii (31%), cancerele legate de muncă (26%) si bolile respiratorii (17%).
           Odată cu aparitia de noi tehnologii, schimbări demografice, încălzirea globală, noi forme de angajare, devine mai important ca oricând să se anticipeze noi riscuri legate de sigurantă si sănătate legate de locul de muncă. Anticiparea riscurilor reprezintă un prim pas crucial pentru gestionarea eficientă a acestora si pentru a construi o cultură preventivă a securitătii si sănătătii în muncă într-o lume aflată mereu în schimbare. Există o nevoie tot mai mare de integrare a SSM în educatie, înainte de a intra în lumea muncii si continuarea integrării pe tot parcursul vietii profesionale.
MATERIALE PROMOTIONALE
---------------------------------------
 




Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.