Lista agentilor de ocupare a fortei de munca īnregistrati conform art. 8 lit. e din Legea nr. 156/2000, republicata, la ITM Vaslui
- situatie actualizata la 01.12.2022 -

DENUMIREA FIRMEI

CUI
ADRESA
DATE CONTACT
STARE

SC PANAP JOBS SRL

38132661 Punct lucru Vaslui, str. Stefan cel Mare, bl. T5-T6, cam. 16, parter 0744.121717; 0755.057700; contact@panajobs.ro Functiune

SC ARIZA RESOURCES SRL

40347018 Husi, str. Dobrina, nr. 57D 0746887970; arizaresources@yahoo.com Functiune

SC EXPAT TEAM SRL

41289810 Barlad, str.Dragos Voda, nr.90, bl.P7, sc.D, ap.5 0729080593 Functiune

SC ADA RECRUITING PERSONAL SRL

41616092 Barlad, str. Vasile Parvan nr. 4, bl. C1, sc. B, ap. 45 tel./fax: 1211 004915785355765; adarecruitingpersonal@gmail.com Functiune
--------------------------------------------------------------------------
Campanie de informare a cetatenilor romāni care pleaca la munca īn strainatate

Inspectia Muncii, īn conformitate cu atributiile stabilite prin legea de īnfiintare si organizare, verifica si respectarea prevederilor legale referitoare la protectia cetatenilor romāni care lucreaza īn strainatate. Legea 156/2000 reglementeaza conditiile īn care aceste societati comerciale pot desfasura activitate de selectie si plasare a fortei de munca īn strainatate.

Conform legii, agentul de ocupare a fortei de munca trebuie sa fie o societate romāneasca ce are ca activitate principala 'selectia si plasarea fortei de munca', sa dispuna de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii, să aiba īncadrat īn munca personal cu experienta īn domeniul fortei de munca, organizeze o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca īn strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati īn evidenta lor, sa īncheie cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca si sa fie īnregistrat la inspectoratul teritorial de munca īn a carui raza īsi are sediul.

Agentii de ocupare a fortei de munca au obligatia de a īncheia cu cetatenii romāni contracte de mediere. Aceste contracte trebuie sa contina, printre altele, elementele principale privind tariful de mediere, durata contractului si modul de solutionare a eventualelor litigii. De asemenea, agentii au obligatia de a asigura īncheierea contractelor de munca dintre cetatenii romāni si angajatorii straini si īn limba romāna.

Ca un AVERTISMENT lansat de Inspectia Muncii, persoanelor care vor sa lucreze īn strainatate le precizam urmatoarele:

Īnainte de a apela la serviciile unei societati comerciale ce are ca activitate principala 'selectia si plasarea fortei de munca', solicitantii locurilor de munca din strainatate trebuie sa se adreseze inspectoratului teritorial de munca īn raza caruia societatea īsi are sediul si īn vederea solicitarii de informatii referitoare la: īnregistrarea firmei la inspectoratul teritorial de munca; sanctiunile aplicate, daca a fost cazul. De asemenea, trebuie sa verifice daca la semnarea unui contract individual de munca īn strainatate acesta cuprinde cel putin urmatoarele elemente: tara de resedinta, denumirea angajatorului cu toate datele de identificare: adresa, numar de telefon/fax, descrierea muncii si a conditiilor de munca, durata timpului de munca si de repaus, durata contractului individual de munca, conditiile de salarizare, conditiile de transport, locuit, conditiile de protectie sociala, De asemenea, avertizam asupra faptului ca persoanele fizice nu au dreptul sa exercite activitati de mediere a angajarii cetatenilor romāni īn strainatate.

Cetatenii romāni care au fost escrocati īn Cehia de catre angajatori cehi si romāni sunt din judetele Iasi, Harghita, Covasna si Botosani, din zone montane, izolate, unde silvicultura este ocupatia de baza populatia este saraca si neinformata. Drept urmare, Inspectia Muncii va declansa campania de informare a cetatenilor din aceste zone cu sprijinul primariilor din judetele identificate, inspectorii de munca vor participa la īntruniri cu cetatenii din comune si vor difuza ghiduri despre munca īn strainatate pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente.

--------------------------------------------------------------------------

FORMULARE pentru īnregistrarea agentilor de plasare forta de munca īn strainatate

--------------------------------------------------------------------------
Inspector General de Stat,
Dantes Nicolae BRATU
 
Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.