Comunicat de presă
    Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
    Campanie nationala "O zi pe saptamāna" - martie 2016

    Inspectorii de munca sunt cu ochii pe atelierele auto. Īn timpul verificarilor, acestia vor pune accent pe activitatile specifice de sezon: schimbarea cauciucurilor iarna/vara, precum si activitatile desfasurate īn perioadele cu temperaturi extreme. Actiunea isi propune cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si lucratorilor care desfasoara activitati de reparatiii ale autovehiculelor, respectiv servicii de īntretinere auto, privind necesitatea aplicarii si respectarii la locul de munca a legislatiei īn domeniul securitatii si sanatatii īn munca.

    Aceste verificari vizeaza respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea lucratorilor si verificarea utilizarii echipamentelor de munca fara pericol, destinate activitatilor de intretinere si reparare ale autovehiculelor. Activitatile din domeniul repararii si īntretinerii au un mare impact asupra securitatii lucratorilor, riscurile specifice activitatii pot genera accidente cu efecte asupra capacitatii de munca a lucratorilor īn situatiile īn care nu se iau sau nu se respecta masurile de securitate īn munca.

    Īn urma controalelor efectuate īn ultimii ani, Inspectia Muncii a constatat numeroase deficiente, cum ar fi lipsa unei evaluari a riscurile pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, instruirea neadecvata a muncitorilor etc.

    Campaniei se desfasoara īn perioada 01.03.2016 - 31.03.2016 pentru activitatile ce au cod CAEN 4520 (spalatorii auto, service auto, vulcanizari auto).

     

     

    CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

    Telefon: 0235.319067

 




Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.