ZIUA INTERNATIONALĂ A SECURITĂTII SI SĂNĂTĂTII ÎN MUNCĂ
LOCURI DE MUNCĂ SIGURE ȘI SĂNĂTOASE ÎN ERA DIGITALĂ
2023
---------------------------------------
           Eveniment este organizat de EU-OSHA - Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă și partenerii săi, cu sprijinul Inspecției Muncii. Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate în muncă își propune să aducă în atenția angajatorilor, managerilor, instituțiilor publice, partenerilor sociali (sindicate, patronate), lucrătorilor și reprezentanților SSM din sectorul public și privat noutăți, soluții și exemple de bună practică privind activitatea de securitate și sănătate în muncă în contextul actual și în concordanță cu campaniile lansate de EU-OSHA. Fiecare Săptămână europeană are în centru tema campaniei și își propune creșterea gradului de conștientizare privind importanța managementului activ și participativ al sănătății și securității la locul de muncă. .
           „Locuri de muncă sigure și sănătoase în era digitalẵ” este titlul campaniei pe care Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă o va derula în perioada 2023-2025. Axată pe munca sigură și sănătoasă în era digitală, cea mai recentă ediție va fi lansată de comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, în cadrul unui eveniment de presă ce va fi organizat la Bruxelles, în timpul Săptămânii europene pentru pentru securitate și sănătate în muncă, între 23 și 27 octombrie. Organizată anual, prin rotație, ediția Săptămânii europene din acest an se desfășoară on-line, gazdele sesiunilor de informare fiind Inspectoratele Teritoriale de Muncă Dâmbovița, Bihor, Timiș și Galați. Evenimentul găzduit de platforma https://www.conferinte.ro/ își propune să aducă în atenția participanților informații utile și actuale din domeniul sănătății și securității în muncă, precum și soluții eficiente pentru o activitate mai ușoară, creând un mediu sănătos și benefic angajaților .
           Prin această campanie se dorește creșterea gradului de conștientizare în ceea ce privește digitalizarea în activitatea de SSM, aducând în atenția participanților o serie de argumente, beneficii și avantaje ce pot transforma o muncă greoaie într-una mai practică muncind eficient, întrucât digitalizarea schimbă rapid lumea muncii și necesită soluții noi și actualizate pentru securitatea și sănătatea în muncă.
Campania se structurează pe cinci domenii prioritare:
           - Munca pe platforme digitale:
           - Robotica avansată și inteligența artificială:
           - Munca la distanță:
           - Sisteme digitale inteligente:
           - Gestionarea lucrătorilor cu ajutorul inteligenței artificiale.
           Webinarul din data de 17 octombrie 2023 este organizat de Inspecția Muncii prin ITM Timiș, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Platforma SSM.ro, cu participarea inspectoratelor teritoriale de muncă din județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Sibiu și Vâlcea. Participarea este gratuită, iar pentru consultarea agendei și participarea la eveniment vă puteți înregistra aici: https://www.ssm.ro/media/itm-timis Succes tuturor participanților! .
Succes tuturor participanților!
MATERIALE PROMOTIONALE
---------------------------------------
 




Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.