Comunicat de presă
  Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
  Februarie 2015

  Īn luna februarie 2015 s-au efectuat, la agentii economici din judetul Vaslui, un număr de 73 controale în domeniul relatii de muncă si 77 controale în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Din numărul total de angajatori verificati, pentru neconformitătile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionati 71 angajatori, din care:

  - 9 în domeniul relatiilor de muncă, din care 4 angajatori au fost sanctionati pentru folosirea de muncă fără forme legale.

  - 62 angajatori în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Au fost aplicate un număr total de 126 sanctiuni contraventionale, valoare totală a amenzilor fiind de 28.500 lei, din care:

  - 12 sanctiuni în domeniul relatiilor de muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 16.500 lei. Mentionăm că pentru munca fără forme legale a fost sanctionat 1 angajator care folosea un numar de 1 persoana fără forme legale de angajare - s-au aplicat amenzi în valoare de 10.000 lei. Sanctiunile în domeniul relatiilor de muncă au fost aplicate pentru: nerespectarea prevederilor legale privind evidenta orelor lucrate, neacordare repaos săptămânal, nerespectarea prevederilor legale privind munca de noapte, registrul general de evidentă a salariatilor. Precizam ca pentru fiecare persoană identificată fara forme legale, agenţii economici pot fi sanctionati cu amendă între 10.000 si 20.000 lei.

  - 114 sanctiuni în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 12.000 lei. Sanctiunile au fost aplicate pentru următoarele neconformităti constatate din punct de vedere al securitătii si sănătătii în muncă: neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, lipsă echipament de lucru si de protectie, neasigurarea materialelor necesare informării si instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

  Īn cursul lunii februarie 2015 angajatorii au comunicat un numar de 2 evenimente, care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor şi încadrării legale.

   

   

  CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

  Telefon: 0235.319067

 
Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.