Comunicat de presă
  Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
  Decembrie 2016

  Īn luna decembrie 2016 s-au efectuat, la agentii economici din judetul Vaslui, un număr de 69 controale în domeniul relatii de muncă si 69 controale în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Din numărul total de angajatori verificati, pentru neconformitătile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionati 67 angajatori, din care:

  - 11 angajatori în domeniul relatiilor de muncă, din care 1 angajator a fost sanctionat pentru folosirea de muncă fără forme legale.

  - 56 angajatori în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Au fost aplicate un număr total de 84 sanctiuni contraventionale, valoare totală a amenzilor fiind de 71.000 lei, din care:

  * 11 sanctiuni în domeniul relatiilor de muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 65.000 lei.

  - pentru munca fără forme legale a fost sanctionat 1 angajator care folosea un număr de 22 persoane fără forme legale de angajare - s-au aplicat amenzi în valoare de 40.000 lei. Precizăm că pentru fiecare persoană identificată fără forme legale, agentii economici pot fi sanctionati cu amendă între 10.000 si 20.000 lei.

  * 73 sanctiuni în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 6.000 lei. Sanctiunile au fost aplicate pentru următoarele neconformităti constatate din punct de vedere al securitătii si sănătătii în muncă: neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, lipsă echipament de lucru si de protectie, neasigurarea materialelor necesare informării si instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

  Īn cursul lunii decembrie 2016 angajatorii au comunicat un numar de 3 evenimente, din care niciunul mortale, care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor şi încadrării legale.

   

   

  CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

  Telefon: 0235.319067

 
Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.