Comunicat de presă
  Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
  Mai 2018

  Īn luna mai 2018 s-au efectuat, la agentii economici din judetul Vaslui, un număr de 84 controale în domeniul relatii de muncă si 69 controale în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Din numărul total de angajatori verificati, pentru neconformitătile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionati 58 angajatori, din care:

  - 9 angajatori în domeniul relatiilor de muncă, din care 5 angajatori au fost sanctionati pentru folosirea de muncă nedeclarată.

  - 49 angajatori în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Au fost aplicate un număr total de 97 sanctiuni contraventionale, valoare totală a amenzilor fiind de 161.000 lei, din care:

  * 11 sanctiuni în domeniul relatiilor de muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 145.000 lei.

  - pentru munca nedeclarată au fost sanctionati 5 angajatori care foloseau 7 persoane fără forme legale de angajare - s-au aplicat amenzi în valoare de 140.000 lei.

  * 86 sanctiuni în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 16.000 lei. Sanctiunile au fost aplicate pentru următoarele neconformităti constatate din punct de vedere al securitătii si sănătătii în muncă: neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, lipsă echipament de lucru si de protectie, neasigurarea materialelor necesare informării si instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

  Īn cursul lunii mai 2018 au fost comunicate 6 evenimente la locul de muncă care sunt in curs de cercetare in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs.

  "Īn perioada urmatoare, conform planului anual de control si al programului cadru de actiuni, Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui va declansa actiuni de control la beneficiarii la care se presteaza munca necalificată cu caracter ocazional, identificarea beneficiarilor de lucrări care utilizează zilieri si luarea măsurilor în domeniul securitătii si sănătătii în muncă care se impun pentru nerespectarea de către acestia a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităti cu caracter ocazional, cu modificările si completările ulterioare si a normelor metodologice de aplicare ale acestei legi. " - Chirvase Gheorghe - Inspector Sef - Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui

   

   

  CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

  Telefon: 0235.319067

 
Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.