Comunicat de presă
  Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
  Mai 2014

  Īn luna mai 2014 s-au efectuat, la agentii economici din judetul Vaslui, un număr de 150 controale în domeniul relatii de muncă, din care 149 controale pentru muncă fără forme legale si 144 controale în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Din numărul total de angajatori verificati, pentru neconformitătile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionati 158 angajatori, din care:

  - 24 în domeniul relatiilor de muncă, din care 6 angajatori sanctionati pentru muncă fără forme legale - fiind depistate 10 persoane care lucrau fără contract individual de muncă.

  - 134 angajatori în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Au fost aplicate un număr total de 196 sanctiuni contraventionale, din care amenzi în valoare totală de 158.500 lei, din care:

  - 29 sanctiuni în domeniul relatiilor de muncă, din care amenzi în valoare totală de 116.500 lei. Mentionăm că pentru munca fără forme legale s-au aplicat amenzi în valoare de 100.000 lei. Sanctiunile în domeniul relatiilor de muncă au fost aplicate pentru: nerespectarea legislatiei muncii privind evidenta orelor lucrate, munca suplimentară, neacordare repaos săptămânal, neeliberare documente, netransmitere revisal, munca fără forme legale. Precizam ca pentru fiecare persoană identificată fara forme legale, agenţii economici pot fi sanctionati cu amendă între 10.000 si 20.000 lei.

  - 144 sanctiuni în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, din care amenzi în valoare totală de 42.000 lei. Sanctiunile au fost aplicate pentru următoarele neconformităti constatate din punct de vedere al securitătii si sănătătii în muncă: neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, neasigurarea materialelor necesare informării si instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

  Īn cursul lunii mai 2014 angajatorii au comunicat un numar de 4 evenimente care, īn urma cercetarilor ce le efectueaza inspectorii de munca, vor fi īncadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

  Pentru incălcări grave ale legislatiei în domeniul securitătii si sănătătii în muncă, inspectorii de muncă au dispus o sistare a activitătii unitătii.

   

   

  CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

  Telefon: 0235.319067

 
Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.