Comunicat de presă
    Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
    Aprilie 2015

    Īn luna aprilie 2015 s-au efectuat, la agentii economici din judetul Vaslui, un număr de 81 controale în domeniul relatii de muncă si 85 controale în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

    Din numărul total de angajatori verificati, pentru neconformitătile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionati 83 angajatori, din care:

    - 13 angajatori în domeniul relatiilor de muncă.

    - 70 angajatori în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

    Au fost aplicate un număr total de 177 sanctiuni contraventionale, valoare totală a amenzilor fiind de 147.300 lei, din care:

    - 15 sanctiuni în domeniul relatiilor de muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 99.300 lei. La cei 78 de agenti economici verificati din punct de vedere al formelor de angajare folosite pentru salariati, inspectorii de muncă au identificat în cadrul punctelorde lucru verificate un număr de 37 de persoane pentru care la momentul verificărilor nu au fost prezentate documente justificative privind formele de angajare. Din cele 37 de persoane, pentru 9 angajatorii nu au prezentat contracte individuale de muncă. Inspectorii de muncă au constatat că transmiterea acestora în registrul general de evidenţă a salariaţilor a fost făcută cu întârziere. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 91.300 lei. Amenzi în valoare de 8.000 lei, au fost aplicate pentru: neprezentarea documentelor, nerespectarea prevederilor legale privind evidenta orelor lucrate, a orelor prestate peste programul normal de lucru, neacordare repaos săptămânal, nerespectarea prevederilor legale privind munca de noapte, registrul general de evidentă a salariatilor.

    - 162 sanctiuni în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 48.000 lei. Sanctiunile au fost aplicate pentru următoarele neconformităti constatate din punct de vedere al securitătii si sănătătii în muncă: neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, lipsă echipament de lucru si de protectie, neasigurarea materialelor necesare informării si instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

    Īn cursul lunii aprilie 2015 angajatorii au comunicat un numar de 3 evenimente, care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor şi încadrării legale.

     

     

    CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

    Telefon: 0235.319067

 




Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.