Comunicat de presă
  Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
  Martie 2018

  Īn luna martie 2018 s-au efectuat, la agentii economici din judetul Vaslui, un număr de 94 controale în domeniul relatii de muncă si 70 controale în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Din numărul total de angajatori verificati, pentru neconformitătile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionati 62 angajatori, din care:

  - 8 angajatori în domeniul relatiilor de muncă, din care 5 angajatori au fost sanctionati pentru folosirea de muncă nedeclarată.

  - 54 angajatori în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Au fost aplicate un număr total de 104 sanctiuni contraventionale, valoare totală a amenzilor fiind de 171.000 lei, din care:

  * 10 sanctiuni în domeniul relatiilor de muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 157.500 lei.

  - pentru munca nedeclarată au fost sanctionati 5 angajatori care foloseau 9 persoane fără forme legale de angajare - s-au aplicat amenzi în valoare de 150.000 lei.

  * 94 sanctiuni în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, valoare totală a amenzilor fiind de 13.500 lei. Sanctiunile au fost aplicate pentru următoarele neconformităti constatate din punct de vedere al securitătii si sănătătii în muncă: neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de munca, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, lipsă echipament de lucru si de protectie, neasigurarea materialelor necesare informării si instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

  Īn cursul lunii martie 2018 au fost comunicate 7 evenimente la locul de muncă care sunt in curs de cercetare in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs.

   

   

  CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

  Telefon: 0235.319067

 
Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.