Comunicat de presă
    Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
    Martie 2014

    Īn luna martie 2014 s-au efectuat, la agentii economici din judetul Vaslui, un număr de 181 controale în domeniul relatii de muncă, din care 177 controale pentru muncă fără forme legale si 130 controale în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

    Din numărul total de angajatori verificati, pentru neconformitătile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionati 139 angajatori, din care:

    - 23 în domeniul relatiilor de muncă, din care 3 angajatori sanctionati pentru muncă fără forme legale - fiind depistate 3 persoane care lucrau fără contract individual de muncă în domeniile: comert si fabricarea mobilei.

    - 130 angajatori în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

    Au fost aplicate un număr total de 175 sanctiuni contraventionale, din care amenzi în valoare totală de 69.900 lei, din care:

    - 32 sanctiuni în domeniul relatiilor de muncă, din care amenzi în valoare totală de 45.900 lei aplicate unor unităţi care desfăsoară activităti în domeniile: comert, confectii, constructii si prestari servicii. Mentionăm că pentru munca fără forme legale s-au aplicat amenzi în valoare de 30.000 lei. Sanctiunile în domeniul relatiilor de muncă au fost aplicate pentru: nerespectarea legislatiei muncii privind evidenta orelor lucrate, neacordare repaos săptămânal, negarantarea în plată a salariului minim pe tară, neînmânarea unui exemplar din contractul individual de muncă, nerespectare termene transmitere revisal, munca fără forme legale. Precizam ca pentru fiecare persoană identificată fara forme legale, agenţii economici pot fi sanctionati cu amendă între 10.000 si 20.000 lei.

    - 143 sanctiuni în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, din care amenzi în valoare totală de 24.000 lei. Amenzile au fost aplicate pentru următoarele neconformităti constatate din punct de vedere al securitătii si sănătătii în muncă: neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, neasigurarea materialelor necesare informării si instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

    Īn cursul lunii martie 2014 angajatorii au comunicat un numar de 5 evenimente care, īn urma cercetarilor ce le efectueaza inspectorii de munca, vor fi īncadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

     

     

    CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

    Telefon: 0235.319067

 




Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.