Comunicat de presă
  Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui
  Februarie 2014

  Īn luna februarie 2014 s-au efectuat, la agentii economici din judetul Vaslui, un număr de 177 controale în domeniul relatii de muncă, din care 162 controale pentru muncă fără forme legale si 159 controale în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Din numărul total de angajatori verificati, pentru neconformitătile constatate de inspectorii de muncă, au fost sanctionati 179 angajatori, din care:

  - 32 în domeniul relatiilor de muncă, din care 3 angajatori sanctionati pentru muncă fără forme legale - fiind depistate 6 persoane care lucrau fără contract individual de muncă în domeniile: constructii si confectii.

  - 147 angajatori în domeniul securitătii si sănătătii în muncă.

  Au fost aplicate un număr total de 214 sanctiuni contraventionale, din care amenzi în valoare totală de 93.900 lei, din care:

  - 38 sanctiuni în domeniul relatiilor de muncă, din care amenzi în valoare totală de 71.900 lei aplicate unor unităţi care desfăsoară activităti în domeniile: comert, panificatie, protectie si paza. Mentionăm că pentru munca fără forme legale s-au aplicat amenzi în valoare de 60.000 lei. Sanctiunile în domeniul relatiilor de muncă au fost aplicate pentru: nerespectarea legislatiei muncii privind evidenta orelor lucrate, repaosul săptămânal si munca suplimentară, negarantarea în plată a salariului minim pe tară si munca fără forme legale. Precizam ca pentru fiecare persoană identificată fara forme legale, agenţii economici pot fi sanctionati cu amendă între 10.000 si 20.000 lei.

  - 176 sanctiuni în domeniul securitătii şi sănătătii în muncă, din care amenzi în valoare totală de 22.000 lei. Amenzile au fost aplicate pentru următoarele neconformităti constatate din punct de vedere al securitătii si sănătătii în muncă: neelaborarea de instructiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare si periodic, neefectuarea instructajului de protectia muncii, neasigurarea materialelor necesare informării si instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă.

  Īn cursul lunii februarie 2014 angajatorii au comunicat un numar de 3 evenimente care, īn urma cercetarilor ce le efectueaza inspectorii de munca, vor fi īncadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

   

   

  CONDUCEREA I.T.M. VASLUI

  Telefon: 0235.319067

 
Despre noi   |   Campanii   |   Legislaþie   |   Formulare tipizate    |   Sesizãri
Copyright © 2006, ITM Vaslui. Toate drepturile rezervate.
Realizat de Mihai Cioatã.